Избрани Новини

Внучките на Гуна Иванова ще пеят на "Пирин Фолк" в Сандански

Това са дует Ива и Велислава Костадинови

Представяме ви дует Ива и Велислава Костадинови - участник в "Пирин Фолк" Сандански – Конкурс за изпълнителско изкуство:
Ива и Велислава Костадинови са сестри, внучки на известната народна певица Гуна Иванова. От нея двете наследяват таланта си и силната любов към фолклора. Още от ранно детство прекарват време в репетиционните зали, където Гуна Иванова ръководи групите си. С течение на времето двете сестри се присъединяват към софийската група „Софийски славеи” при читалище „Св. София“ с ръководител Гуна Иванова.  Групово се изявяват на различни сцени в България и в чужбина. След време групите се разпадат, но те продължават да се изявяват на музикалната сцена в дует, както и с баба си. Имат общ албум: „Зайди, зайди, ясно слънце“.
Ива Костадинова е родена на 13.05.1994г. в София. Завършва средното си образование със специалност „Банково дело” в елитната  Национална стопанско-финансова гимназия в София. Продължава образованието си в УНСС със специалност „Бизнес администрация”, но това, че образованието й е различно и далеч не свързано с музика, не я спира да се занимава професионално с нея.
Велислава Костадинова е родена на 14.04. 1996 г. в София. Завършва 32 СОУ „Св. Климент Охридски”. Продължава образованието си в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, в класа на професор Стефан Данаилов, със специалност актьорство за драматичен театър. Кандидатства през 2015 г. и бива приета още от първия път, като преди това не се е занимавала професионално с актьорство. Насочват я нейните близки, които ясно виждат  артистичния й талант. Първият филм, в който заема участие като актриса, е „XII a”.
Песни в репертоара: „Катерино моме“, „Девойко мари хубава“, „Море сокол пие“, „Песен за Самуил“, „Недо ле, арна девойко“, „Море пиле, славей пиле“, „Сойка птица“, „Ой, ти моме, Ангелино“, „Айде моме, босо по росата“  и др.
На „Пирин Фолк“ Сандански 2017 г. ще се представят с изпълнение на живо на песента „Море пиле“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)