Избрани Новини

Весна Змиянац разтресе Сандански

Фестивалът "Балканско веселие“ продължава до 9 юли

След грандиозния старт на „Балканско веселие“ предишния ден, вторият фестивален ден  пожъна още по-голям успех и събра още повече посетители на „Алеята на дипломата“ в град Сандански. Организаторите от Мюзик Медия Клъстер и Община Сандански отново бяха подготвили разнообразна забавна и музикална програма от сутрешните часове до вечерта.

Петъчният ден започна с игри за най-малките. Децата получиха много изненади и подаръци от партньорите на събитието. На тяхно разположение през цялото време бяха и атракционите, предлагащи всякакви видове забавления.

Кулинарните зони отново бяха отворени през целия ден до късно вечерта и всеки можеше да дегустира различни балкански специалитети, приготвени от най-добрите майстори-готвачи. Традиционните за град Сандански високи летни температури пък можеха да бъдат „преборени“ със студени питиета.

Музикалната програма бе открита от рок група „Соумей“ при гимназия „Яне Сандански“. Бандата,  съставена от четири момчета и една дама, която е вокалистка, зарадваха гостите на фестивала с отлично подбрани хитове, изпълнени на различни езици. След тях на сцената се качиха талантливите деца от местната балетна формация „Жасмин“ с ръководител Наталия Попова. Малките танцьорки от различни възрастови групи обраха овациите на посетители, представяйки разнообразна програма от класически произведения до модерни танци. След чаровните красавци на сцената се качи и Ансамбълът за народни песни и танци „Китка шарена“ с ръководител Евтим Зайков, носител на множество награди.

С ударна доза хитове стартира програмата си Ашли. Атрактивната изпълнителка представи танцувални песни от своя репертоар, а след това към нея на сцената се присъедини и бенд. Абсолютно на живо в продължение на час тя представи песни от различни музикални стилове, като не пропусна да включи и популярни хитове от различните балкански държави. Талантливата певица изпълни акапелно емблематични фолклорни песни, с което развълнува до краен предел многобройната публиката, изпълнила цялото пространство пред сцената. След това Ашли продължи с изпълнения на обичани народни песни и самата тя застана начело на кръшното хоро.

Програмата на „Балканско веселие“ продължи с участието една от най-харесваните фолклорни певици Гуна Иванова. Достолепната изпълнителка, която вече 50 години радва любителите на хубавата народна музика, е безкрайно обичана в този край, откъдето е родом. Тя признава, че винаги идва тук с огромно вълнение, а със сигурност силни емоции вълнуват всеки път и многобройните й почитатели, които отново я очакваха с огромно нетърпение. Още на първата песен хилядите посетители извиха дълго хоро, което изпълни парка. Певицата приканваше всеки да се хване на хорото, а тя не спираше да радва гостите с най-популярните песни от богатия си  репертоар.

Гвоздеят на вечерта бе сръбската икона Весна Змиянац.  В България изпълнителката винаги е била сред най-харесваните звезди от Сърбия, а песните й са сред любимите на родната публика. Самата тя не крие колко обича българските си фенове и затова даде максмума от себе си, за да превърне втората вечер на фестивала „Балканско веселие“ в истински празник. Сръбската легенда буквално взриви публиката в град Сандански със специалната си  програма от популярните песни, сред които, разбира се, не липсваха тоталните хитове Jorgovani, 100 zivota и Kazni me kazni. Десетките хиляди почитатели, дошли да чуят и видят любимата си звезда, не спираха да пеят с пълно гърло по време на изпълненията й. Никой от многобройните фенове на сръбската музика не искаше да слага финал на изключителното преживяване и дори след като Весна Змиянац слезе от сцената, зрителите стояха като хипнотизирани в очакване на още музикални преживявания.

За тяхна радост фестивалът „Балканско веселие“ не приключва до тук, а продължава до 9 юли с още по-богата и разнообразна програма!

Входът е свободен! Елате да се забавляваме заедно!



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)