Избрани Новини

Екопътека за инвалиди привлича посетители в село Стоб

Удобна и достъпна е за хора в неравностойно положение

Екопътеката за инвалиди в подножието на Стобските пирамиди привлича все повече хора през летния сезон, информра БНТ. Удобна и достъпна е за хора в неравностойно положение.

До еко пътеката за инвалиди в село Стоб се стига с лек автомобил. Тя е достъпна за всички, които имат проблеми с движението и за майки с деца,които не могат да изкачат стръмния терен до най-високата точка на Стобските пирамиди.

Георги Ставрев, кмет на село Стоб: "Много е удобна, вече има доста посещения на нея, защото тя е в подножието на пирамидите и лесно проходима е ,достъпна е, докато горната пътека малко е трудничка."
Бояна Сотирова, Информационен туристически център село Стоб: "Пет минути се върви в едната посока. Виждат се първите групи пирамиди във височина разгънат план."
Първолета Слатинска: "Все пак такива като мене могат да дойдат тука, да хвърлят един поглед, да имат представа. Всичко ни е нужно, нищо че сме сакати, че сме остарели, ние също искаме да живеем пълноценно. Изградени са кътове за отдих, заслони, пейки, където човек може да поседне, да почине, да се наслаждава на хубавата картина, чистия въздух, на уникалната природна среда."

Условията, които предлага екопътеката за инвалиди, са качени в сайта на Информационния център на село Стоб. Рекламата се предава от човек на човек, защото теренът е лесен и достъпен за уникалната гледка към Стобските пирамиди.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)