Избрани Новини

Библиотека в Благоевград радва читатели с нов облик

Фасадата и подходът към нея са изрисувани от благоевградската художничка Ани Топалова

Филиалът на библиотеката при НЧ "Н.Вапцаров" - Благоевград на ул. "Сан Стефано" № 9 вече може да се похвали с нова визия, която спира вниманието на минувачите и ги кара не само да я загледат, но и да влязат вътре. А влезеш ли вътре, ставаш читател, защото вниманието на библиотечния служител и пълните лавици с книги няма как да не те примамят.

Вижте снимките, за да видите сами разликата в изгледа на фасадата преди и след намесата на благоевградската художничка Анна Топалова, която безвъзмездно и с любов я изрисува. Материалите са предоставени от читалището. Пъстри и красиви са картините, направени с вкус и въобръжение. Още за нея:

Анна Топалова е родена в Кюстендил, живее и работи в Благоевград.

Завършила е Художествена гимназия „Неофит Рилски” в Кюстендил, после ЮЗУ „Неофит Рилски”, специалност „Изобразително изкуство”. Днес Анна е художник, галерист и председател на Контролния съвет на Сдружение „Македония АРТ” в Благоевград.

Участва в много пленери у нас и в чужбина, над 10 сборни изложби на български художници, има и две самостоятелни авторски изложби в биографията си на творец. През 2012 г. е наградена от община Благоевград и с грамота „Народен будител”.

Любопитен факт е, че Ани е близка родственичка на големия наш художник Никола Мирчев, а в рода й има и други художници. Може би затова за нея изкуството е поприще и повече от професия. Твърди, че то има нужда от повече хора с големи души и работи усилено в тази посока със собствения си пример!

Тя продължава да бъде пример за подражание и с тази си изява - разкрасяването на библиотечния филиал. Всеки може сам да се убеди това, когато мине покрай него. А за нетърпеливите да станат  читатели - работното време на библиотеката е от 8.30 до 17 часа. Има книги за всекиго - от най-малкия до най-възрастния, и художествена, и специализирана. Заповядайте и се уверете!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов