Избрани Новини

Сандански с двама представители на световното по плуване

Това са Антъни Иванов и Венцислав Айдарски

На 17-то Световното първенство по плувни спортове в Будапеща, което ще се проведе от 14 до 30.07.2017 г., са застъпени шест вида спорт – плуване в басейн, плуване в открити води, синхронно плуване, скокове във вода, височинни скокове и водна топка. България ще бъде представена от 8 състезатели, двама от които са от ПК “Вихрен“, Сандански.

Дебютантът на първенството на планетата за мъже и жени на 50 м  басейн Антъни Иванов ще стартира в най-много дисциплини в комплекса „Дунавска арена“. Състезателят на Николай Вакареев има покрити нормативи за четири дисциплини, което по брой индивидуални си е рекорд за мъжкото ни плуване. Антъни ще плува трите дистанции на бътерфлай – 50, 100 и 200 м и на 400 м св.стил. Венцислав Айдарски ще участва на петото си световно първенство, плувайки в открити води на 5 и 10 км. Негов наставник също е Николай Вакареев.

Останалите плувци са Габриела Георгиева от ЦСКА, Лъчезар Шумков от„Спринт“Сф, Александър Николов от ПСК “Черно море.

В синхронното плуване ще ни представя дуетът Даниела Бозаджиева и Христина Дамянова, която ще играе и на соло. Тодор Спасов ще участва във височинните скокове.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)