Избрани Новини

Гергана Дечева представи книгата си "Къщата на светулките“ в Благоевград

Събраните средства от продажбата на книгата ще бъдат за Центровете за настаняване от семеен тип в Благоевград

Днес  в централната библиотека на НЧ „Н. Вапцаров-1866“ - Благоевград Гергана Дечева представи книгата си „Къщата на светулките“.

Гергана Дечева е завършила английска гимназия в Бургас, английска филология с бакалавърска степен английска и американска литература в СУ „Климент Охридски“, журналистика  в Уестминстърския университет в Лондон.

Работила е като преводач и преподавател по английски в Кипър, Малта, Англия и сега в Австрия, но в момента превежда само художествена литература и преподава английски. Превела е 52 книги през последните 6 години.

Като писател (което е изцяло хоби) има над 500 разказа. „I Have Strong Jaws” е първата ѝ книга и е излязла само на английски поради липсата на каквото и да е внимание от страна на нашите издателства, понеже тогава вече не живее в България. „Къщата на светулките” е първата ѝ книга на български и за първи път е роман, макар че в нея има доста притчи. 

Пише рецензии за книги, но предимно по неин избор.

Красимира Кацарска, литератор, представи книгата пред присъстващите в библиотеката. Събраните средства от продажбата на книгата ще бъдат насочени към Центровете за настаняване от семеен тип в Благоевград - ще бъдат закупени учебни помагала за децата, които тръгват на училище през есента, заяви авторката на книгата Гергана Дечева.

Книгата „Къщата на светулките“ освен в Благоевград ще бъде представена в София, Бургас, Варна и Ахтопол на празниците "Морски изгреви", както и в Австрия в Линц, Грац и Виена.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов