Избрани Новини

Мира Захариева от Шумен ще участва в "Пирин Фолк" Сандански

На XVI-ия Национален фестивал "Магията на Италия“ в Римини преди дни спечели първа награда

Представяме ви Мира Захариева - участник в "Пирин Фолк" Сандански – Конкурс за изпълнителско изкуство:
Мира Захариева е родена  на 25.05.2000г. в Шумен.  Учи в СУ “Сава Доброплодни“ -  профилирана паралелка с музика и  английски език. Музикалният й педагог е Дарина Бошнакова. Първата й изява на сцена е в телевизионното предаване „Кой е по-по-най“ на четири години. Оттогава активно е участвала във всякакви детски конкурси и изяви. 
Дъщеря е на народния певец Петко Захариев, с когото през 2007 г. участва на гала-концерта на фестивала „ Пирин фолк“ в Сандански. През годините баща й е плътно до нея като ръководител, приятел и съветник.
Въпреки, че може да пее всякакъв стил песни, интуитивно в детските си години слуша българска народна музика, а по-късно открива богатството на българския фолклор. Популяризира народната ни музика в България и чужбина.  Има 29 първи места и 2 втори награди от фестивали и конкурси в чужбина и България, както и над 50 грамоти. Получавала е големи отличия в Македония и Турция.
От 1-ви до 5-ти юли 2017г.  участва в  XVI-ия Национален фестивал „Магията на Италия“ в Римини. Представи песните „Зайди, зайди, ясно слънце“ и „Лале ли си, зюмбюл ли си“. Akademiq internacionale delle arti “Europa” й присъжда първа награда.
На „Пирин Фолк“ Сандански 2017 г. ще се представи с изпълнение на живо на песента „Зайди, зайди, ясно слънце“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов