Нова постройка и машини ще има Професионалната гимназия в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Нова постройка и машини ще има Професионалната гимназия в Благоевград

12 юли 2017, 18:47 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

  Строителството ще започне до три месеца след изготвянето на проекта

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Представиха проект "Инвестиции в подобряване качеството на образователната среда в Благоевградска професионална гимназия”

На встъпителна пресконференция бе представен Проект „Инвестиции в подобряване качеството на образователната среда в Благоевградска професионална гимназия”,  Административен Договор № BG16RFOP001-3.002-0030-C01,  финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж”  2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
Общата стойност на проекта е 1 399 509.62 лв. (100% БФП), като  финансиране от ЕС (ЕФРР) – 1 189 583.18 лв., представляващи 85% от БФП и национално съфинансиране (УО на ОПРР) – 209 926.44 лв., представляващи 15% от БФП. Подробности по проекта дадоха заместник-кметът на Община Благоевград по европейски проекти и програми Зорница Кралева, заместник-кметът по икономика и финанси Иво Николов, ръководителят на проекта инж. Ангел Даилов и директорът на дирекция „Европейски проекти и програми“ Мария Грозданова.   
Проектът предвижда разширяване и модернизация на учебно-производствената база на гимназията, чрез изграждане на триетажна постройка, предназначена за създаване на специализирани кабинети, работилници, лаборатории и физкултурен салон. С цел осигуряване на условия за по-добро практическо обучение на гимназистите, изцяло ще се оборудват новоизградените физкултурен салон и работилница по специалност  “Автомобилна мехатроника”.
Сред професионалните машини, които ще бъдат доставени, са стенд за регулиране на геометрията, универсален модул за системна диагностика, електронен стенд за диагностика, стенд за тестване и настройка на алтернатори, хидравличен подемник и други.
Очаква се строителството да започне до 3 месеца след изготвяне и одобрение на работен проект.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета