Избрани Новини

Общината в Рила сменя цвета си!

Санират я по проект

Започна санирането на 3-етажната сграда на общината в центъра на гр. Рила, съобщи зам.- кметът Лазар Чавков. Проектът се финансира по програмата за трансгранично сътрудничество и  е съвместен с македонската община Проби Шип.  

Редица процедурни усложнеия забавиха нещата - реновирането трябваше да започне пролетта. Сградата е от масивен бетон, строена е за канцеларии на бившето АПК преди повече от 50 години. Освен общината в комплекса има  банков клон, аптека, търговски обект, клуб и трапезария за хора с увреждания и др. Разгърнатата и застроена площ е около  2 7 88 кв. метра. 

Досега сградата се отоплявала на ток - с климатици и така нар. "норвежки ребра", което излизало скъпо на бюджета. При ремонта вече се изгражда локално парно, инсталация за пелети. Подменят се и осветителните тела. Строителните работи при санирането, вътрешният ремонт и ремонтът на покрива е за малко над 300 хил. лева.

Рехабилитацията трябва да завърши до септември. Дотогава администрацията няма да напуска сградата и остава в досегашните си офиси. Работата на екипите изобщо не прекъсва. Общината засега е единствеинят обект с модерно саниране в градчето, което има два блока - единият от тях е ведомствен. Там санирането не стартира поради сериозни разногласия на собствениците на апартаменти, не малка част от които са или в София или по чужбина, съобщава kmeta.bg



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)