Избрани Новини

Селата в Кюстендилско са жадни!

Новините

13-07-2017, 10:06

Снимка:

ТД "Осогово" Кюстендил

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Няма вода в "Еленово"

Режим на водата е обявен

Над 10 селища в Кюстендилския регион са на воден режим или са с ограничено водоподаване заради намалял дебит от водоизточниците при горещините, казаха от оператора"Кюстендилска вода".

Най-сериозен е проблемът с питейната вода в общините Кочериново - така е всяко лято в района, Бобошево и Бобов дол. И близкото до Кюстендил село Дворище е на воден режим, за което има и заповед на местния кмет. На останалите места кметовете създават график за водоползването според дебита, казаха от "Кюстендилска вода.

За обявяване на воден режим се иска спеицална кметска заповед, а местните правници избягват да го правят и решават ситуацията конкретно, според случая.    

Кметът на Кюстендил Петър Паунов забрани със специална заповед ползването на питейна вода за напояване, за поливане на зелени площи и градини, за миене на улици, на моторни превозни средства и всякакви други нерегламентирани разходи на вода от Вик мрежата. Нарушителите ще бъдат санкционирани по Наредбата за обществения ред - глобата е от 50 до 500 лева. Иначе ситуацията в боластния град все още е нормална. За поддържане на нормалното налягане освен подаваните 240 литра в секунда за Кюстендил вода се подава и по помпажен прицнип от над 20-те кладенеца по река Струма. Сериозна авария остави без вода около 12 часа живеещите в кварталите около плажа през уикенда, оплакаха се от домакинствата в тази част на града, съобщава kmeta.bg.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов