Избрани Новини

Държавно първенство по плуване започва в Благоевград

Турнирът е за 12-годишни деца

Държавно лично отборно първенство по плуване за 12-годишни деца ще се проведе от 14 юли до 16 юли в закрития плувен басейн в Спортен комплекс „Пирин“- Благоевград. Официалното откриване на събитието е от 17:00 часа на 14 юли. 
Турнирът е част от календара на Българската федерация по плувни спортове, а съорганизатори на събитието са Община Благоевград, Спортен комплекс „Пирин“ и ПК „Пирин“.
Държавното лично отборно първенство за деца е едно от  състезанията от висок ранг, които се провеждат  в Благоевград. От  висок клас е и Международният турнир "Пирин - Благоевград", който се проведе през февруари месец тази година. Неговото първо издание бе през април 2015 г.  и в областния център на Пиринско пристигнаха стотици гости от страната и чужбина.  
Плувният басейн в Спортен комплекс „Пирин“  беше открит в края на 2015 година в резултат на целенасочената политика, водена от  кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, за подкрепа и развитие на спорта в града. Съоръжението отговаря на всички изисквания за провеждане на национални и международни турнири.  Басейнът е с размери 50X25.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)