Избрани Новини

Безплатни прегледи на автомобили извършват в СБА - Благоевград

Много от водачите на автомобили разчитат единствено на годишния технически преглед

Всички шофьори в Благоевград могат да проверят ходовата част, окачването, осветлението, гумите и спирачната система на колата си в автосервиза на Съюза на българските автомобилисти в Благоевград, информира БНТ.

Александър Цацев, директор на СБА - Благоевград: "Това системите, които са пряко свързани,  движението, с което се цели самите водачи да се информират за техническото състояние на автомобила и при необходимост да вземат мерки съответно за отстраняването при съществени просто повреди в самия автомобил".

Много от водачите на автомобили в Благоевград разчитат единствено на годишния технически преглед, което е недостатъчно, казаха от съюза.

Водач: "Ако усетя нещо, иначе мисля, че няма смисъл, нали за това е регламентирано тези прегледи да се правят веднъж в годината".
"Според мен всяка година е необходимо съответно автомобилът да бъде преглеждан, защото масово автомобилите в България са стари и съответно навременната проверка на техническата подготвеност на автомобила би била полезна. Повечето не ги поддържат, защото всичко е свързано с пари и време и така остават, че караме, докато може, и тогава вече се пристъпва към ремонт".

Идеята на организаторите е да се намали броят катастрофите в страната, заради неизправни автомобили.

Александър Цацев, директор на СБА - Благоевград: Последно мисля, че към 2007- 2008 боят на убитите при ПТП беше около 1 300 души, като миналата година цифрата, която е около 600 до 700 човека загинали на пътя при ПТП. Това е едно намаляване на броя на убитите, но в същото време недостатъчно.

Безплатни прегледи на автомобилите ще се проведат следващата седмица и в Хасково.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)