Избрани Новини

С 40% по-евтина почивка в Гърция през септември

Много хора са направили резервации дори през октомври

Благоевградчани масово ще почиват в Гърция не само през лятото, но и есента, отчитат туроператорите в региона. Много хора вече са резервирали хотели и семейни къщи за гости през септември и октомври. След 15 септември цените в южната ни съседка падат почти на половина и петдневна почивка със закуска и вечеря струва средно около 300 лева на човек.

Хората от Благоевград и региона вече са направили резервации за почивка през септември, най-вече в Северна Гърция. Плажовете и водата са чисти, а разстоянието е два пъти по-кратко отколкото до нашето Черноморие. Най-предпочитани са близките курорти Аспровалта, Ставрос, Неа Перамос и Керамоти.

Здравка Чимева – туроператор:
"След края на сезона, след 30 септември, даже някъде и след 15 септември, от 350 до 500 лв. струват нощувка със закуска за пет дни плюс транспорт".

Все по-често почивката и за есента и за лятото се организира предварително. Резервират се хотели два-три месеца по-рано, а това спестява време и пари, казват туроператорите.

Турист:

"През лятото си отделяме по пет дена, другото време си работим, пенсионери сме двамата с бабата. Около 200 евро на човек излиза за пет дни”.

Еднодневните плажове до Гърция също са голям хит. Организирани групи тръгват с автобуси всяка събота и неделя. Цената е 20 лева, като допълнително се заплаща 1 лев здравна застраховка.

Здравка Чимева - туроператор:
"Обикновено искат да се поръча нещо – едно фрапе, вода е от 3-3,50 евро в зависимост от това къде си седнал".

Автобусите обикновено тръгват в 6.00 часа от Благоевград, а до гръцкото море се стига само за два-три часа, съобщаша БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов