Избрани Новини

В Благоевград ремонтират счупените уреди по игралните площадки

Ще бъдат ремонтирани съоръженията за игра в парковете

Община Благоевград започва обновяване на спортните зали и фитнес уредите. Ще бъдат ремонтирани съоръженията за игра в парковете в града, които са в окаяно състояние заради вандалски прояви и неправилна употреба. За ремонтните дейности са предвидени пари от бюджета в размер на близо 40 000 лева.

В момента се ремонтират фитнес уредите и съоръженията за игра в парковете в целия град. Най-засегнат от вандалските прояви е паркът при река Благоевградска Бистрица, който ежедневно се посещава от десетки жители, информира БНТ.

Христо Янчев – строител:
"Чупи се постоянно, защото уредите не се ползват по предназначение. Това са уреди, които даже има и табели, които изрично поясняват, че тоя уред е за след болест за възстановяване. Тука детска площадка, която е до 3 години е празна, а майките, бабите водят малките деца по фитнес уредите."

За ремонт на фитнес уредите и детските площадки в Благоевград са предвидени близо 15 000 лв. От общинското дружество „Спортни имоти” обаче имат готовност да увеличат сумата, тъй като пораженията от вандали са големи.

От общината апелират в случай, че гражданите станат свидетели на вандалски прояви, да подават сигнали на горещия телефон, който е публикуван на сайта на общината, както и на тел. 112.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов