Избрани Новини

Забраниха на младежите в Кресна да излизат навън след 23 часа

Липсата на ангажираност на общината подбужда вандалски прояви у младите

Кметът на Кресна Николай Георгиев забрани на младежи под 18 години да посещават двора на училището и детската градина през летните месеци след 23 часа. Причината са зачестилите вандалски прояви. Младежите ще могат да излизат в късните часове единствено със своите родители.

През последния месец в общинската администрация са постъпили десетки сигнали за счупени пейки, силен шум през нощта и обърнати кофи за боклук от младежи, които се събират в двора на училището и детската градина в града. Това накарало кмета на Кресна да ограничи излизането на непълнолетни младежи. Те няма да могат да посещават заведенията, ресторантите и интернет клубовете в града в късните часове.

От общината обаче не предприемат превантивни мерки, като арт терапия на младите и други занимания, които да канализират енергията им в творческа, а не в разушителна посока.

Кирил Георгиев: "За съжаление случва се, по централна улици идват младите хора, момичета момчета, ритат."

Някои младежи отричат да създават проблеми.

Йордан Иванов: "В училището ходим, по центъра, общо взето в целия град. Аз лично я спазвам, мен ме прибират преди 12."

От общината казаха, че са провели няколко срещи с родителите на деца, които извършват вандалски прояви, въпреки това обаче мерки не са били взети.

Николай Георгиев кмет на Кресна: "Общинска охрана на община Кресна ще извършва охрана след 23 часа и на нарушителите на родителите ще се налагат санкции."

Иван Спасов: "Те родителите допускат това нещо да се случва, те не се интересуват какво правят техните деца, нормално е да бъдат санкционирани за това нещо."

Глобата за родителите, които пускат непълнолетните си деца сами след 23 часа е 50 лв., а при повторно нарушение 200 лв., съобщи БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)