Избрани Новини

В Сандански откриват паметник на Апостола

Ще присъстват народните представители от ГЕРБ Цветан Цветанов и Атанас Стоянов

По повод 180-та годишнина от рождението на Васил Левски, Община Сандански и Сдружение „Дякон Левски“ ще превърнат в реалност една дългогодишна мечта на поколенията в град Сандански да бъде издигнат паметник на великия българин.
В края на 2016 г.  бе обявен конкурс за изработване на идеен художествено-пластичен проект за паметник на Апостола в Сандански. Дванадесет екипа от цялата страна представиха свои проекти, от които комисия избра творбата на скулптура Борис Борисов и архитект Пламен Цанев.
С редица благотворителни инициативи реализацията на една дългогодишна идея вече е факт.
Днес от 19:30 ч., пред сградата на Градски съд  Сандански, под короната на многовековния чинар ще бъде официално открит паметникът на Васил Левски.
На церемонията ще присъстват кметът на община Сандански Кирил Котев, председателят на Народното събрание Димитър Главчев, Неврокопският  митрополит Серафим, народните представители  Цветан Цветанов и Атанас Стоянов,  зам.министърът на икономиката Александър Манолев, командирът на Бригадно командване Благоевград полковник Иван Иванов, зам. командир на ВФ 26 400 Благоевград майор Кирил Спаневиков, представители на Общобългарски комитет „Васил Левски“ и на инициативен комитет Сдружение „Дякон Левски“, представители от съюзите на военноинвалидите, военноветераните и офицерите и сержантите от резерва и запаса, граждани и др.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)