Избрани Новини

Съдят собственик на наркооранжерия в Кюстендил

Досъдебното производство е срещу Росен Г. (на 41 години) за незаконно отглеждане на канабис

Районна прокуратура - Кюстендил образува досъдебно производство срещу Росен Г. (на 41 години) за незаконно отглеждане на 27 броя растения канабис, с бруто тегло 0,445 гр.

По искане на прокуратурата той е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Обвиняемият Г. е бил осъждан за тежко умишлено престъпление, за което му е било наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 14 години, като е бил предсрочно условно освободен. Настоящото деяние е било извършено непосредствено след това, в рамките на изпитателния срок.

За престъплението, за което Г. е привлечен от Районна прокуратура – Кюстендил в качеството на обвиняем, е предвидено наказание лишаване от свобода от две до пет години и глоба от 5000 до 10000 лв.

Другото досъдебно производство, което Районната прокуратура в Кюстендил води за подобно престъпление, е срещу Методи Р. (на 35 години). В хода на разследването са били събрани доказателства, че обвиняемият, който има множество присъди за престъпления от общ характер, незаконно държал наркотични вещества в големи размери. Спрямо него е постановена мярка за неотклонение „задържане под стража“, потвърдена от Кюстендилския окръжен съд



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов