Избрани Новини

Мечи крос отново стартира в Белица

Ще се проведе за втора година

Под мотото "Да спортуваме за здраве в ЕДЕН туристическа дестинация Белица", за втора година днес  ще се проведе Национален любителски крос по планинско бягане "Мечи крос 2017". Организатори на събитието са Община Белица, Сдружение с нестопанска цел "Пловдив бяга", Фондация "Четири лапи" и Народно читалище "Георги Тодоров- 1885".
Мероприятието ще се проведе на две дистанции – на 4 км и на 12,70 км. Маршрутът е от центъра на  Белица до Парка за ре-адаптация на танцуващите мечки в България.
Събитието има състезателен характер, в което могат да  участват мъже и жени от цяла България, а участието е абсолютно безплатно.
Голямата награда е Купата на кмета /жени и мъже/, осигурени са и медали за 1-во, 2-ро и 3-то място и грамоти за участие.
Стартът ще се проведе от центъра на Белица (пред общината)днес  в 10.30 ч.
“Нашата цел и амбиция е да популяризираме планинското бягане сред природния феномен Belitsa - EDEN ( European Destinations of ExcelleNce , да привлечем нови съмишленици от страната, да накараме хората да спортуват и живеят здравословно, да се връщат отново и отново при нас “, коментира предстоящото събитие кметът на общината Радослав Ревански.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов