Избрани Новини

ФК "Динамо Загреб“ отново пристига в Благоевград

Ще участва в международен детски футболен турнир

Футболистите на ФК „Динамо Загреб“ отново  ще пристигнат в Благоевград за участие в V юбилейно издание на Международния детски футболен турнир. През 2016 година играчите на гранда, родени през 2004, спечелиха финал заедно с „Цървена звезда“, които станаха финалисти за набор 2003.  Спортистите от една от най-добрите школи в Европа за втора поредна година избраха да покажат умения в Благоевград заради отличните условия и възможности, които предлага общината. 
ФК „Динамо Загреб“ е елитна школа, дала на световния футбол играчи от най-висок ранг.  Част от тях са играли за „Реал мадрид“, „Ювентус“ , „Манчестър сити“ и др.
В V-то юбилейно издание на Международния  детски футболен турнир ще мерят сили 16 отбора от водещи европейски школи. Турнирът ще се проведе в периода 28 август - 2 септември. Той се организира от Община Благоевград съвместно със ЗС на БФС, като с всяка изминала година събитието става все по-мащабно и към него проявяват интерес все повече български и чужди отбори.
Турнирът е за деца, родени през 2003 и 2004 година и е в памет на легендарния вратар на “Пирин” Христо Христов-Бараката. Основната цел на Община Благоевград е турнирът да събере млади футболисти от различни краища на Европа, които да се състезават по най-високите европейски стандарти,  като се насърчава честната игра, приятелството, културата и високия морал, които да допринесат за тяхното развитие.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов