Избрани Новини

Мечият крос започва!

Ще участват 103-ма любители на планинското бягане, мъже и жени от 30 до 55-годишна възраст

20 опитни бегачи от Пловдив, Стара Загора, Карлово, Русе, Благоевградски регион и Белица ще се състезават за купата на кмета във второто издание на Национален „Мечи крос – Белица 2017“, организиран от Община Белица , Фондация „Четири лапи“ и СНЦ „Пловдив бяга“. До този момент за участие в мечия крос са записани 103-ма любители на планинското бягане, мъже и жени от 30 до 55- годишна възраст, както и деца и младежи от 8 до 18 години.
Днес от 10:30 ч. в Белица ще бъде даден стартът на Национален „Мечи крос – Белица- 2017“, който се провежда под патронажа на кмета на общината Радослав Ревански.
Участниците ще се състезават на две дистанции 4 км и 12.7 км със старт пред сградата на община Белица до Парка за танцуващи мечки .
Първа дистанция от 4 км е с по-малка денивелация и финишира в м. „Койчов мост ” в близост до началото на екопътека „Земен Рай” .
Пълната дистанция от 12.7 км е за опитните бегачи и се изкачва към Парка за мечки. Тя е с финал в най-високата точка на единственото по рода си убежище за мечки у нас. По трасето са предвидени подкрепителни пунктове, а здравословното състояние на бегачите ще бъде следено от медицински лица.
Голямата награда е Купата на кмета /жени и мъже/. Осигурени са и медали за 1-во, 2-ро и 3-то място, грамоти за участие, материални награди и безплатно посещение на Парка за мечки за всички участници.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)