Избрани Новини

Продължава фолклорната поредица “Добринищко лято”

С концерти гостуват интересни групи от България и чужбина

Продължава фолклорната поредица “Добринищко лято” 2017 . Жителите и гостите на града могат да се насладят на интересни групи от България и чужбина.
На 8 юли 2017г. Ансамбълът за народни песни и танци “Чепино” към читалище “Св.Св. Кирил и Методий 1905 ” взе участие в концерта на площада. Богатият му и разнообразен репертоар включваше песни и танци от различни фолклорни области на България.

Проведе се и вторият концерт от “Добринищко лято”. Изявата беше много интересна с богатия и разнообразен репертоар на ДФА “Чепинче” и ПФА “Чепино”- Велинград. С много любов към българския фолклор те представиха по най-добрия начин красотата и силата на народното творчество. Естественият финал на всеки концерт бе съвместно хоро на самодейци и зрители.

Самодейни фолклорни групи към читалищата на селата Яворница, Ключ и Габрене участваха в концерта на 15 юли в Добринище. Зрителите бяха впечатлени от прекрасните танцьори и музикалните изпълнения на участниците.

Самодейци от НЧ “Светлина-1925” – с. Момчиловци представиха феерия от звуци, багри и танци. Жителите и гостите на Добринище се насладиха два часа на прекрасните изпълнения на певците, танцьорите и музикантите от област Смолян. Символът на Родопите накара да настръхне мало и голямо с уникалното звучене на родопската гайда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов