Избрани Новини

Босилеград кани бежанци в център за мигранти

Бежанският център е открит преди месеци

Около 30 са вече настанените в центъра за бежанци в Босилеград, а от общинската управа са готови да приемат и канят още, казаха от кулутрно-информациониняцентър /КИЦ/ на сънародниците ни там. Временен приют в бившо болнично крило, преоборудвано за приемане на мигранти, са получили сирийци, палестинци, иракчани. Повечето очакват да получат разрешение да заминат за Западна Европа, основно - в Германия. Процедурата обаче е много бавна и за някои от настанените - и невъзможна според правните правила и норми на Сърбия, информира kmeta.bg

Бежанският център в Босилеград е открит преди месеци с активната роля и по настояване на кмета на общината (четвърти мандат) Владимир Захариев. Той самият настоявал за още мигранти. Което предизвиква различни реакции в града - някои от сънародниците ни не са съгласни да се приемат чужденци в град с висока безработица и все по-проблемен поминък на населението. Самите бежанци излизали по улиците на Босилеград, центърът не е от закрит тип. Това също създавало проблеми, казаха босилеградчани. 

"Всичко е заради парите - общинарите просто искат да постъпват пари в хазната от ООН за бежанците. В България не се намери община да ги приема, нашата община обаче ги и кани да дойдат", подхвърлят босилеградчани. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов