Избрани Новини

Общински съвет - Банско одобри три автобусни линии на територията на общината

Отпуснаха финансова подкрепа за участието на две момичета от Банско във фестивала Детски Пирин Фолк в Сандански

На провелото се редовно заседание Общински съвет – Банско утвърди актуализирана общинска транспортна схема за обществен превоз. Схемата включва три автобусни линии: Банско – м. Шилигарника – х. Вихрен; Добринище – х. Гоце Делчев и една вътрешноградска автобусна линия с начална точка ул. „Акад. Йордан Иванов” и крайна точка местността „Мотиката”. Автобусните линии до х. Вихрен и х. Гоце Делчев ще бъдат изпълнявани през летния сезон, докато вътрешноградската линия се планира да функционира целогодишно. Предложението на местната администрация идва след направен анализ, показващ необходимостта от предоставяне на обществен превоз като алтернативен на индивидуалния, който да улесни придвижването на жители и гости на курорта в рамките на града, както и към планината. Допълнително предимство ще бъде намаляването на автомобилния поток и въздействието му върху качеството на въздуха.
Членовете на съвета дадоха съгласието си за включване на Детска градина „Слънце” - с. Места, в списъка на защитените детски градини в България за предстоящата 2017/2018 учебна година  като единствена детска градина в район Места, която осигурява достъп до образование на деца в задължителна предучилищна възраст. Детската градина бе вписана и в списъка на средищните детски градини в България за предстоящата 2017/2018 учебна година с целодневна организация на задължителното предучилищно обучение. В нея са създадени добри условия за отглеждане, възпитание, социализиране и обучение за децата от 2 до 6 годишна възраст от селата Филипово, Места и Обидим, като е осигурен безплатен транспорт за всички пътуващи деца.
За маломерните имоти от Общинския поземлен фонд, отдавани на земеделски стопани за една година в землищата на населените места в общината, бяха определени условията за наем за стопанската 2017/2018 година. Имотите, за които има подадени две и повече заявления, ще бъдат отдавани под наем чрез провеждане на търг.
Отпусната бе финансова подкрепа за участието на две талантливи момичета от Банско във фестивала „Детски Пирин Фолк” в Сандански през месец август. Те са възпитанички на Школата по китара и народно пеене на Марин Бърдарев и са преминали успешно през предварителната селекция на популярния музикален форум.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)