Скрино дръпва с религиозен туризъм - blagoevgrad.utre.bg

Скрино дръпва с религиозен туризъм

30 юли 2017, 09:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    kustendil.com

Цели групи се настаняват за през почивните дни и празниците

С две къщи за гости с капацитет 10-12 места всяка и частен хотел с 20-тина места в родното село на св.Иван Рилски - с.Скрино, предлага добри условия за развиване на рeлигиозен и планински /по Осогово/ туризъм, коментират от общината, информира kmeta.bg.

Частният хотел е на известна юристка адвокат в София. Едната къща за гости построил и оборудвал местен фермер. Другата е на бизнесмен от Югозапада.

Цели групи се настаняват за през почивните дни и празниците. Чака се наплив за предстоящата Голяма Богородица. Резервация направили за една от къщите за гости група художници от чужбина - ще правят нещо като пленер.

Като със сигурност ще се качват до руенския манастир "Св.Иван Рилски", на 2-3 километра над селото. Почти на всяка извизка от пътя до светата обител има беседка или барбекю, където се правят разкошни сбирки и веселия, разказват местните хора.

Заради родното място на най-почитания българсик светец, заради многото храмове - над 30-40, Бобошевско е наречено от туристите "българският Йерусалим".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета