Избрани Новини

Преобразяват площада в най-голямото гоцеделчевско село

До средата на септември всичко трябва да е готово

Усилен ремонт тече в момента на площада в най-голямото гоцеделчевското село Брезница, информира kmeta.bg. Жегите не спират работата, защото до средата на септември всичко трябва да е готово. Местните хора ще отдъхват на изцяло обновен площад.

„Човек, който е идвал в селото ни преди, няма да може да познае, че това е същият площад. Няма нищо общо визията му преди и след ремонта. Вече е направен фонтанът, остава само да се облицова, прави се нова и голяма сцена, вдигат се укрепващи стени, монтира се нова чешма. Парковото осветление пък ще е икономично, с LED-лампи, озеленяването на площада, който е на площ от 2 декара, е уникално, ще има нови пейки и беседки”, похвали се кметът на село Брезница  Иса Сакали.

Пълната промяна на селския площад ще се случи благодарение на проект по Трансгранично сътрудничество България-Македония. Партньори са община Гоце Делчев и македонската община Пехчево. За ремонта са осигурени 202 000 лева. „Цялото село се радва, тъй като тук по всяка време е пълно с народ – деца и възрастни обичат да прекарват свободното си време на мегдана”, каза кметът на Брезница, където живеят 3800 души.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов