Избрани Новини

Дупница отваря зелен екотелефон

За всички останали нарушения сигнали се приемат на дежурния телефон / 0701/ 5 92 59

Зелен телефон с еконасоченост "пуска" общината в Дупница, информира kmeta.bg. На него могат да се подават сигнали, свързани със замърсяване или увреждане на зелената система. 0701 5 66 66 – това е номерът на така наречения  "зелен телефон".

На него, с работното време на администрацията, ще се приемат всички сигнали за нерегламентирани сметища, за опасни дървета, за изхвърлени строителни отпадъци, за незаконен добив на инертни материали. От отдел „Екология“ на кметската администариця следва да реагират на сигналите, подадени от гражданите. На имейла eco@dupnitsa.bg пък може да се изпращат снимки и да подавате сигнали - ако нарушителите са снимани в действие. След снимките също би следвало да има санкци.

Иначе за всички останали нарушения като повреждане на общинска собственост сигнали се приемат на дежурния телефон / 0701/ 5 92 59. Тридесетина видекомери на централната градска част и още толкова по градинките, парковете и при оживените кръстовища също "дебнат" за посегателства и нарушения. Част от видеокамерите са вързани директно с дежурната оперативна служба на полицейското управление в града.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов