Избрани Новини

Петима се борят за омбудсман на Стара Загора

Животът

02-08-2017, 13:54

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"MG" горя в Стара Загора

Представиха новият началник на полицията в Стара Загора

На 9 август от 10.30 часа ще бъде проведен и следващия етап, интервю с кандидатите

Петима кандидати се борят за мястото на  омбудсман в община Стара Загора. Това стана ясно по време на заседание на  Временната комисия за избор на обществен посредник за община Стара Загора. Днес комисията разгледа документите на кандидатите и дали отговарят на критериите за заемане на длъжността.

Изискванията, според действащия Правилник за организацията и дейността на обществения посредник са – да бъдат пълнолетни, психически здрави, неосъждани български граждани, с високи морални качества, ползващи се с авторитет и уважение в обществото, с постоянно местоживеене на територията на община Стара Загора, със завършено висше образование – образователна степен „магистър“, и минимум 10 (десет) години осигурителен стаж.

Първият кандидат за омбудсман е Надежда Чакърова-Николова. Тя е завършила магистър по финанси в УНСС София и ГПЧЕ "Ромен Ролан" Стара Загора, владее немски и английски език. Към момента е председател на Зонта клуб Стара Загора и работи като управител в частна фирма.

Вторият желаещ да бъде обществен посредник е Недка Дончева. Тя е завършила Мениджмънт на социалните и педагогически организации-магистратура в Тракийски университет Стара Загора и Социални дейности във Велико Търново. Към момента е социален работник в Дирекция социално подпомагане Стара Загора.

Третият допуснат до конкурса по документи е Мариана Стоилова. Завършила специалност Научен комунизъм в Русия и Английска гимназия в София.Работила е няколко години в Община Стара Загора в Дирекция Евроинтеграция. По настоящем работи като управител на частна фирма.

Четвъртият кандидат за обществен посредник е Диана Искрева-Идиго. Тя е завършила География и ланшафтознание в Софийски университет след което още три магистратури в направлението География, през есента ѝ предстои защита на дипломна работа по Европейско управление в Нов Български университет. Преподавала е английски език в елитни старзагорски гимназии. Заеманата към момента длъжност от нея  е изпълнителен директор на Фондация "Земя завинаги".

Последният кандидат подал документи в законо установения срок е Димитър Нанев. Той е завършил магистър по право. Работи като ел. монтьор в "Автобусни и тролейбусни превози" Стара Загора.

На 9 август от 10.30 часа ще бъде проведен и следващия етап- интервю с кандидатите. Всеки от членовете на комисията ще оценява и класира кандидатите  въз основа на общото им представяне, след което ще бъде изготвено мотивирано предложение до Общинския съвет, съдържащо имената на първите трима показали най-добри резултати. На свое заседание Общинския съвет ще определи спечелилия конкурса за длъжността „Обществен посредник на територията на община Стара Загора“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов