Избрани Новини

От септември Родилното отделение в Петрич ще работи

Дотогава родилките ще се извозват до Сандански

Само през месец август отделението преустановява работа. Това е посочено и на информационна табела на вратата на родилното в Петрич.

"През месец август в родилно отделение Петрич не може да бъде осигурена специализирана помощ от педиатър- неонатолог и поради тази причина отделението не може да функционира пълноценно. Персоналът е в полагаем годишен отпуск. Имаме уверение от неонатолозите, работещи в отделението, че от  м. септември ще бъдат на линия и родилно отделение ще работи, както досега. До тогава родилките от Петрич ще бъдат поети от отделението в град Сандански. Спешните случаи ще се извозват с линейка на болницата в Петрич. В началото на месец септември, няма притеснения относно възобновяване на работата”, обясни д-р Илия Тонев.

Завеждащият Родилно отделение Петрич д-р Валентина Илчовска също беше категорична, че няма да има проблеми и отделението ще започне работа на пълни обороти в началото на септември. Същото беше потвърдено и от д-р Цветана Динкова, неонатолог в Родилно отделение Петрич.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)