Избрани Новини

Банско ще пулсира в ритъма на джаза

Юбилейното издание на Международния джаз фестивал събира на една сцена плеяда от звездни имена

От 5 до 12 август, Банско ще пулсира в ритъма на джаза. Юбилейното издание на Международния джаз фестивал събира на една сцена плеяда от звездни имена от България, Македония, Германия, Италия, Франция, Словения, Сърбия, Швейцария, Унгария, САЩ, Полша, Великобритания, Грузия, Израел и Холандия.
Участие в първата фестивална вечер, посветена на джаза, ще вземе българското суинг трио „Сентиментъл Суингърс” – Андрония Попова, Десислава Андонова и Вера Шандел и Биг бенд Благоевград с диригент Борис Янев. Специален гост ще бъде тромпетистът Михаил Йосифов.
Гвоздеят на вечерта ще бъдат Аксел Цвингенбергер, един от най-популярните буги изпълнители на планетата, и македонецът, с неповторима техника на свирене на китара и тон, Влатко Стефановски с неговото трио - „Влатко Стефановски трио”.
Италианската певица Партиция Лакуидара, чиято музика, обхващаща различни жанрове, богата на фолклорни мотиви и експериментално звучене, ще закрие първата джаз вечер под открито небе в Банско.
Всяка нощ, в дните на фестивала, в диапазона от 23:00 до 02:30 часа, след края на джазовата вечер в центъра на Банско, големият джаз купон ще продължава в пиано бара на хотел „Кемпински Гранд Арена Банско”. Най-добрите джаз музиканти от България ще свирят среднощен джаз в курортния град. Десетки любители на джаза ще имат възможността да бъдат част от така наречените „jammsesions”. Джем-сешъни, на които ще вземат участие Михаил Йосифов-тромпет, Ангел Заберски-пиано, Борис Таслев-бас (05.07.-06.07.), Димитър Карамфилов-бас (07.07.-10.07.), Михаил Иванов-бас (11.07.-12.07.), Атанас Попов-барабани (05.07.-08.07.) и Стоян Янкулов-барабани (09.07.-12.07.).
И както гласи един от последните албуми на Йълдъз Ибрахимова – „Back to My Love”, джаз-певицата се завръща отново в любимото Банско, за да настрои публиката на джаз вълна в предфестивалната вечер на 4 Август. Компания ще й прави Биг Бенд Благоевград, който е участвал в 10 издания на Фестивала до сега. Бендът със своите солисти ще изпълни част от богатия си репертоар. Концертът ще се проведе в Гранд Хотел Банско. Входът е с билети.
В продължение на осем вечери Банско ще е подвластен на джаз музиката.
Концертите започват в 19:00 часа на площад „Никола Вапцаров”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)