Избрани Новини

По 20 години затвор за убийците на Орхан Изиров

Гръмнали бизнесмена за дълг от 15 000 евро

По 20 години затвор получиха убийците на петричкия бизнесмен Орхан Изиров, предаде Дарик. Окръжен съд-Благоевград постанови тежките присъди за Радослав Валеов и Георги Георгиев. Така на практика окръжните магистрати потвърдиха първото си решение, след като Апелативният съд в София им върна делото и то стартира наново.
Престъплението бе извършено през януари 2015 година край петричкото село Първомай. Двамата убийци ликвидирали бизнесмена заради неуредени сметки от продажба на дрога и дълг от 15 000 евро. На 15 януари преди две години те си уговорили среща с Изиров на пътя. Бизнесменът пристигнал в предварително съгласувания час, излязъл от автомобила, пушейки цигара, без да гаси двигателя и светлините. В това време Валеов изскочил и започнал да стреля. Намирайки се на около 3-4 метра пред пострадалия, убиецът произвел няколко изстрела, насочени към лицето, а след като покосеният от куршумите мъж паднал на земята по гръб,  изстрелял още 2-3 куршума в главата му.

 

Около седмица след извършване на убийството, в резултат на активните оперативно-издирвателни мероприятия, двамата убийци бяха разкрити от органите на полицията. 35-годишният Георги Георгиев от санданското село Склаве и Радослав Валеов от симитлийското село Полена бяха съдени за убийство в условията на съучастие. Те ще трябва да платят и по 150 000 лева на близките на убития бизнесмен.
Адвокатът на Георги Георгиев Марио Биков бе категоричен, че ще обжалва решението на горна инстанция.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)