Кмет избяга от болница, за да спаси приятел в гората - blagoevgrad.utre.bg

Кмет избяга от болница, за да спаси приятел в гората

05 август 2017, 21:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    МБАЛ Благоевград

    Кирил Огненски е кмет на дупнишкото село Бистрица

"В такива случаи не мислиш, а действаш!”, отсича кметът

Кмет се превърна в герой, след като избяга от болница, за да помогне на бедстващ мъж в гората, съобщава Нова тв.

Кирил Огненски е кмет на дупнишкото село Бистрица. Той прекарал микроинфаркт и бил настанен в болница. Когато обаче разбрал за мъж, който има нужда от помощ в гората над Дупница, кметът избягал с прикрепения към него медицински апарат.

Докато е в болницата, кметът получава обаждане: „Гецата е много зле, нещо е станало в гората, хайде да го прибираме!”. Приятелят на Огненски, който го викнал за помощ по телефона, не е знаел, че кметът е в болница.

„Станах и търгнах!”, разказва кметът. Старият му приятел Гецата бил получил алергичен шок в гората, защото го ухапало насекомо. Кметът го заварва в безпомощно състояние в гората и дори си мисли, че приятелят му е загинал. „Полях го с тоник вместо вода, защото в бързината съм взел това. Натоварихме го и тръгнахме”, разказва кметът.

Още в гората Гецата бил спасен с противоалергини препарати. Настанен е в болница, където все още се възстановява. А кметът Огненски е доволен от развръзката. „В такива случаи не мислиш, а действаш!”, отсича кметътКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета