Избрани Новини

Доброволци обгрижват кучетата в приюта край Мощанец

Разхождат животните и си играят с тях

Доброволци от Благоевград всяка събота и неделя помагат в приюта за бездомни животни, който се намира близо до село Мощанец, съобщава БНТ. Повечето от тях се грижат за кучетата в приюта вече четвърти месец.

Брокер на недвижими имоти, адвокат, лекар и търговски представител - това са професиите на една малка част от хората, които открадват по няколко часа от свободното си време, за да се грижат за кучетата в приюта. Жени с различна професионална реализация, но обединени от мисията да помагат и даряват любов на изоставените четириноги приятели.

Анита Ангелова:
"Всеки един човек, дори да не може да вземе отглежда куче в къщи, може да дойде да отделя средства, да ги храни, да ги разхожда и по този начин ще обича едно кученце и те ще го дарят с любов."
Даниела Милушева:
"Нашата цел от една страна е да направим така, че да намерим дом на тези кученца и на другите бездомни, а от друга страна да променим отношението на хората към животните. Да ги накараме да ги обичат, да ги обгрижват."

Доброволците разказват, че могат да преброят на пръстите на едната си ръка хората, които взимат бездомно куче от приюта. Въпреки че всички са кастрирани и ваксинирани.

Анита Ангелова"
"В България с кучетата с порода е по-лесно. В България още няма тази култура, че това кученце - порода "Любов",също може да даде тази любов, даже повече. Те са умни и добри предани приятели.”

През септември доброволците от Благоевград ще се включат в инициативата "Осинови куче от приют".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов