Избрани Новини

Вечерният час в Кресна наложи първите глоби

Новините

06-08-2017, 19:42

Снимка:

БНТ

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Забраниха на младежите в Кресна да излизат навън след 23 часа

Наказаха родителите на петима младежи

Кметът на Кресна санкционира родителите на пет непълнолетни младежи, които са нарушили общинската заповед за излизане след 23 часа без придружител, информира БНТ. От началото на лятото ограничението беше въведено с цел да се намалят вандалските прояви.

Забраната за излизане на непълнолетни след 23 часа е наложена след зачестили вандалски прояви в града. Според общинската администрация младежите се събират на групи, чупят пейки, обръщат контейнери за боклук и нарушават обществения ред.

Кметът на Кресна разказа, че дори има случаи, в които непълнолетни младежи отключват автомобили, карат ги, докато изхарчат горивото в тях, след което ги изоставят."

Николай Георгиев, кмет на община Кресна:
"Каране на моторчета, мотопеди без книжки. Значи 12-13-годишни деца - това е недопустимо. Забраната е да не посещават игрални зали, заведения за обществено хранене и нощни барове."

Глобите са от 50 до 200 лв., но при първо нарушение се разговаря с родителите на младежите.

Величка Бенгюзова, община Кресна:
"Получаваме уверението, че ще се засили родителският контрол. Виждаме, че има някакъв ефект, но все още не са напълно изчистени нещата. Децата трябва да са си вкъщи и ако излязат да са си с родителите или да има някой, който да ги придружава."

Според кмета на Кресна, за да има по-малко вандалски прояви е необходимо и назначаването на повече полицаи в града, тъй като след 17 часа такива няма. При необходимост от Сандански се изпраща патрулка.
Кметът на Кресна разказа, че вече са проведени разговори с директора на Областната дирекция на МВР в Благоевград за увеличаване на щатните бройки. Вечерният час за непълнолетните младежи в Кресна ще остане в сила до края на лятната ваканция.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)