Избрани Новини

Преминаващите през Градево са най-честите нарушители на закона

В селото нивата на битова престъпност са ниски

Ниски са нивата на битова престъпност в симитлийското село Градево. Това каза за Фокус Кирил Йосифов, кметски наместник на малкото населено място. По думите му в селото почти няма хора, за които да е установено, че са извършвали кражба или друг вид престъпление срещу свой съселянин. "Все пак няма как да отрека и да каже, че всичко на 100 % е спокойно, защото селото е крайпътно, минават най-различни хора всяка секунда и всяка минута. Понякога се случва така, че някой от случайно преминалите през селото извършва някакво нарушение или престъпно деяние. За съжаление после много трудно откриваме и залавяме тези хора, защото, както казах, те не са местни", коментира Йосифов.

Той подчерта, че в Градево обстановката е сравнително спокойна и няма сериозни престъпления, които да са регистрирани на тяхна територия.  

"Съвместно с Община Симитли и Областна дирекция на МВР – Благоевград сме създали необходимата организация, така че да се извършва превенция и да противодействаме на престъпността на населеното място", заяви Йосифов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)