Избрани Новини

Кюстендилската полиция отново имаше напрегнат ден

Мъж заплаши полицаи с брадва и нож

Кюстендилската полиция отново имаше напрегнат ден.

19-годишна жена от с. Слокощица е задържана в ареста на РУ Кюстендил на 6 август за притежание на наркотични вещества. Проверката на л.а. „Алфа Роемео“ е извършена на ул. „Гоце Делчев“ в града, 19-годишната е била пътничка в автомобила, у нея са открити канабис – 8.14 г,  ефедрин – 4.68 г, и метамфетамин 5.5 г. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

4 бързи полицейски производства са започнати в районните управления в Кюстендилска област в края на миналата седмица. Кюстендилски полицаи са установили двама водачи на МПС да управляват след употреба на алкохол – единият е управлявал лек автомобил БМВ, тестът му за употреба на алкохол е отчел резултат 1.62 промила, другият е бил зад волана на лека кола „Ланчия“ в нетрезво състояние, неговият резултат след проверката с техническо средство е 2.80 промила. Двамата водачи са задържани с полицейска заповед за 24 ч в ареста на РУ Кюстендил.

В РУ Рила започнатото бързо полицейско производство е срещу 68-годишен водач на лек автомобил  „Фолксваген“, който е причинил пътно произшесвие в с. Стоб с каруца. При обслужването на произшествието шофьорът е тестван за употреба на алкохол – дрегерът е отчел резултат 1.32 промила.

Започнатото бързо полицейско производство в РУ Дупница е срещу водач на лек автомобил  „Фолксваген“ – 28-годишен мъж от с.Овчарци, който изхвърлял стъклени бутилки от автомобила си по пътното платно, докато пътува по дупнишките улици „Орлинска“, „Цар Освободител“, „Княз Борис“ и „Св. Иван Рилски“. Той не  се  е опитал да осуети полицейската проверка, оказал е съпротива и отправил заплахи към пътните полицаи с брадва и нож. Задържан е с полицейска заповед за 24 ч в ареста на РУ Дупница. Уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на лек автомобил “Тойота“. Той бил паркиран на ул. „Германея“ в Сапарева баня и е собственост на турист от Тутракан. Започнато е досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор за случая.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов