Избрани Новини

Снимат документален филм за Национален парк "Рила“

Лентата е дело на Телевизионния център в Благоевград

Снимките на документален филм за 25-годишнината от обявяването на Национален парк „Рила“ за защитена територия започват специалистите от парковата дирекция и екип на Районния телевизионен център – Благоевград (РТВЦ).
Решението за съвместна инициатива по създаването на нова творческа продукция взеха директорът на Дирекция „Национален парк „Рила“ Красимир Андонов и Валери Яков, ръководител на РТВЦ - Благоевград. С филма се цели не само да се популяризира съхраненото уникално биологично разнообразие, природните забележителности и да се представи историята на парка, но и да се увлече зрителят чрез ярки и запомнящи се кадри от защитената територия, които провокират, загатват и трогват аудиторията.
Идеята е да бъде създаден филм-ретроспекция, посветен на парка, на хората, които работят за опазване на природните богатства и на младото поколение, което да продължи завета – с обич да съхраняват природата. Лентата ще бъде заснета по договор между РТВЦ и ДНП „Рила“. Като дългогодишни партньори двете страни участват солидарно при заснемането с екипи на терен, монтиране на видеоматериала и продуцирането на документалния филм. Експерти от Националния парк и екипът на телевизионния център: режисьорът Румяна Ангелакова, репортерът Николай Янев, операторът Димитър Балджиев и видеотехникът Методи Стоилков, вече посетиха района на Седемте рилски езера, хижа „Скакавица” и едноименния водопад, изкачиха връх Мусала, преминаха по живописни екопътеки и ботанически маршрути.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов