Избрани Новини

Санират разложко училище

ОУ "Никола Парапунов” – по-топло и приветливо след изпълнение на общински проект за енергийна ефективност

В ОУ „Никола Парапунов”- Разлог, едно от най-големите на територията на общината, се осъществява проект „Повишаване на енергийната ефективност на обществените сгради в град Разлог–сгради на образователната инфраструктура”. Той се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „ Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейскя фонд за регионално развитие.
До момента училището се отопляваше с дизелово гориво, а отоплителната система беше стара и с голям разход, което наложи нейната подмяна. Дебелината на изолацията на двете училищни сгради не отговаряше на действащата нормативна уредба за енергийна ефективност. На много места тя бе нарушена, а физкултурният салон нямаше такава.
С ремонта се предвижда монтиране на модерно енергоспестяващо осветление във физкултурния салон и създаване на достъпна архитектурна среда в двете сгради за хора с увреждания, което ще спомогне за тяхното интегриране.
С успешното реализиране на проекта 440 ученици и техните учители през новата учебна година ще могат да учат в по-топло, по-красиво и по-уютно училище, в комфортна образователна среда.
Ръководството, педагогическият колектив и всички служители в ОУ „Никола Парапунов” изказват своята голяма благодарност за труда и професионализма на служителите от Община Разлог и лично на кмета инж. Красимир Герчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)