Избрани Новини

Трима млади гоцеделчевци задържаха с марихуана

В петричкото село Камена намериха наркоплантация в двора на къща

ОД на МВР в Благоевград съобщава за дейността на полицейските служители през изтеклото денонощие:

- От полицейски служители на РУ-Гоце Делчев, около 02:06 часа на 9.08.2017г. в гр.Гоце Делчев, е извършена проверка на П.Б. /20г./ от гр.Гоце Делчев, в когото е намерена и иззета около 0,7 грама марихуана, на 17-годишен младеж от гр.Гоце Делчев, в когото е намерена и иззета около 2,06 грама марихуана и на Л.К. /20г./ от гр.Гоце Делчев, в която е намерена и иззета около 0,6 грама марихуана. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Уведомена е РП-Гоце Делчев. Работата по случая продължава.
- В хода на извършена на 8.08.2017г. в с.Камена, общ.Петрич, проверка на къща и прилежащо към нея дворно място, обитавани от Е.И. /35г./ от с.Камена, от полицейски служители на РУ-Петрич в двора на къщата са намерени около 31 броя тревисти растения с общо тегло около 13, 840 килограма, а в къщата е намерена и иззета чанта със около 90 грама сухи съцветия, като след направен полеви тест всички са реагирали положително на канабис.  По случая е образувано досъдебно производство.
- На 08.08.2017г. в Благоевград от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е извършена проверка на склад, стопанисван от А.Д. /51г./ от с.Падеш, общ.Благоевград, при която са намерени и иззети около 3 200 къса цигари без задължителен бандеролен знак. А.Д. е задържана със заповед за задържане до 24 часа. За случая е уведомена РП-Благоевград.
- В резултат на незабавно проведени издирвателни мероприятия от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е задържан С.Т. /38г./ от Симитли. Около 07:20 часа на 8.08.2017г., след като е повредил входната врата на постройка в местността „Чимево дере“, землище на Благоевград, същият е проникнал в помещението и е извършил кражба на чанта с намиращи се в нея законно притежаван пистолет с 15 бр. патрона, сгъваем нож, ключ за лек автомобил и три хляба. Срещу лицето е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.196, ал.1 т.2 от НК.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов