Избрани Новини

Нанков: Санирането не е спряно, има наличен финансов ресурс

Ветото на президента може да окаже известно забавяне върху строежа на АМ "Струма"

Санирането не е спряно, има наличен финансов ресурс. Контролът е подобрен. Всички сигнали, които са изпратени до нас, са проверени и при нарушения строителите са си понесли санкциите. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков в студиото на бТВ.

Министър Нанков коментира казуса с изграждането на ТОЛ системата и обясни, че минималната щета за държавата от обжалванията е близо 1.5 млн. лева на ден. “Последното обжалване срещу ТОЛ системата беше много странно. Минималната щета за държавата от тези обжалвания е 1,5 млн. лева на ден. Ще заведем иск срещу фирмите, които непрекъснато обжалват. В края на 2018 година ТОЛ системата ще заработи“, каза Нанков.

“Ветото на президента върху Закона за околната среда и водите, може да окаже известно забавяне върху строежа на АМ “Струма“. Тук искам да поясня, че отпадането на обжалването пред втора инстанция важи само за стратегически важни проекти, а не за всички инфраструктурни проекти, но президентът си има своето право“, посочи Николай Нанков.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството увери, че държавата разглежда всички пет варианта за изграждане на нова отсечка на АМ “Струма“ в Кресненското дефиле и поясни, че най-важно ще бъде да се избере най-безопасният вариант. “Най-важното е да изберем варианта, който ще гарантира възможно най-безопасното пътуване и преминаване през района на българските граждани. Трябва да спазим и всички законови мерки, както и да защитим околната среда. Не трябва да забравяме финансовата и икономическата точка на въпроса. Тунел със сигурност няма да има, заради сигурността на преминаващите български граждани“, коментира Николай Нанков.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов