Избрани Новини

Антъни Иванов е 8-ми на Световното по плуване (Снимки)

След 10 години чакане България имаше финал на Световното

Антъни Иванов поднесе един от най-вълнуващите моменти в историята на българското плуване, след като се класира на полуфинал на първенството на планетата в Будапеща с изумителен национален рекорд. Осемнадесет годишният европейски вицешампион за младежи постигна на 200 м бътерфлай  1:55,55 мин. Той успя да преодолее и полуфинала и след 10 години България имаше състезател на финал на Световно първенство по плуване!

"Три плувания с максимални усилия са много тежки. Физически на третото не можа да издържи, но въпреки това устиска до края – заяви Вакареев. – Много съм доволен. Антъни се справи отлично. Даде всичко от себе си, не се смути от големите имена."

Неизменна част от екипа е баща му Антон Иванов, бивш състезател по плуване и  специалист в бътерфлая, тренирал също при Вакареев.

"За мен бе удоволствие да се срещна с финалиста от Световното първенство по плувни спортове за мъже и жени в Будапеща (Унг) – Антъни Иванов. Поздравления за уникалния резултат и емоциите, които ни донесе! 8-мо място и финал на Световно първенство в плуването е изумително постижение и аз смятам, че то трябва да бъде стимулирано допълнително", заяви Красен Кралев.

Антъни Иванов продължава подготовката си за Индианаполис с лагер на Камчия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов