Избрани Новини

Прохлада и красота дарява курортът Семково

Мястото е отправна точка за преходи в Рила планина

В жегата планинските курорти стават все по-предпочитано място за почивка и отдих. Туристите избират курорта Семково заради прохладата и чистия въздух, а мястото е отправна точка за преходи в Рила планина.

Курортът Семково дава възможност за планински преходи до циркусните езерни групи и величествените върхове на Рила. Тази година тук отбелязват ръст на посетителите.

Радослав Ревански – кмет на община Белица:
"Семково е уникална природа. Само може да се убедите. Спокойно е. Не е презастроено, което е много важно. Уникално биоразнообразие, географско положение."

Основния поток от туристи е предимно млади хора – студенти от два университета - за архитектура, строителство и геодезия и техническия, заради учебните бази там.

Миглена Медарова:
"Семково се намира на 17 км от Белица и на 1600 м средна надморска височина. За туристите тук има няколко екопътеки като най-далечната от тях достига до курорта Боровец."
Евгения Димитрова – София:
"Ние ходим обикновено до парк "Рила", поне до там са ми силите, до водохващането, ходим до хижа "Македония", но които могат вече. С възрастта не всеки може да изкачи тоя наклон."
Илона Иванова – Варна:
"Лично аз до момента съм посетила двете езера и Сухото езеро. Има си доста пътеки, които може да се разхожда човек.”
Ваня Стоянова - Бургас:
"Мястото не се е променило и това е чудесно, защото е все още девствено."

Тези туристи, които не обичат дългите преходи, могат да си наберат сезонни билки или да посетят Парка за танцуващи мечки, който е само на около 10-ина километра от курорта.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)