Социалното предприятие на Банско се популяризира - blagoevgrad.utre.bg

Социалното предприятие на Банско се популяризира

12 август 2017, 08:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Банско

  Произвежда хартиени пликове

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

Предприятието е създадено със средства от европейските фондове

Социалното предприятие за производство на хартиени пликове към община Банско използва дните на провеждане на най-популярния летен музикален фестивал в България – Банско Джаз Фест, за да популяризира своята дейност с рекламна шатра.

Предприятието е създадено със средства от европейските фондове с основната цел да спомага за  повишаване качеството и заетостта на младите хора в неравностойно социално положение. В него за заети шест лица в неравностойно положение, потребители на Защитените жилища в Банско.
„Създаването на трайни трудови навици и умения, развитието на мотивацията им за постигане на конкретни цели чрез трудово-терапевтична дейност са сред основните ни задачи за интеграцията на младите хора  с психо-физични и интелектуални затруднения”, коментира инициативата кметът Георги Икономов.
„Социалното предприятие се стреми да популяризира дейността си, да демонстрира една ефективна трудово-терапевтична  дейност, която освен това има реална реализация на пазара и произвежда екологичните хартиени пликове. Произвеждат се голям  асортимент от хартиени пликове, подходящи за заведенията за бързо хранене, хранителните магазини, аптеки, хотели, и то на конкурентни цени” допълни още той.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета