Избрани Новини

Православният център предоставя богат избор от детски православни книжки

Работи и библиотеката към центъра

В книжарницата на Православния информационен център в Благоевград може да се намери богат избор от детски книжки на православна тематика. Книжките са много поучителни и интересни с красиви илюстрации. На достъпен за децата език и стил се разглеждат различни истории, жития на светци, разкази, стихотворения и дори икони и истории за оцветяване. 
Ето няколко от най-интересните и вълнуващи малките деца литературни произведения:
- „Най-безценният бисер“ – това е първата книга за деца от Синодалното издателство, която разказва за стар подвижник, живеещ усамотено в пустинята. Изненадващо при него идва неочакван посетител – зъл разбойник. Тяхната среща е чудна история, извираща от самата съкровищница на православното предание и по неподправен начин докосва детското сърце. Илюстрациите са на Александрос Циакирис, вдъхновени от православната иконопис.
- „Покръстителят“ – книгата се издава с благословението на храма „Св. Кирик и Юлита“ в гр. Банкя и е един чудесен разказ за живота и делото на св. княз Борис-Михаил – покръстителят на българския народ. Историята е разделена в десет кратки статии, започващи от времето преди християнството по нашите земи и завършва със Събора в Преслав и смъртта на великия цар.
-  „Малкия иконописец“ – когато детето живее в света на иконата, то може по-лесно и задълбочено без много труд и усилия да се доближи до духа и превъзходството на византийската икона. Тази хубава книжка включва икони на различни светии. Оцветявайки ги, детето може да се запознае с техния живот и символиката на използваните цветове.
В книжарницата са налични и редица други подходящи за децата книги като „Оцветявам“, „Детски цветослов“, „Приказки от стари времена“, „От Слово сме родени“, „Православно вероучение за деца и младежи“, „Разговори с децата“ (споделянето на вярата) и други, които са чудесно занимание за дългите летни дни.

Припомняме, че в Православния център продължава да работи библиотеката, която също предоставя на деца и възрастни интересни и поучителни православни книги.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов