Избрани Новини

Премахват всички незаконни табели по пътя за Рилския манастир

Експерти на областното Пътно управление в Кюстендил са направили проверка

Всички табели, рекламни пана и надписи пред заведенията, хотелите и търговските обекти по пътя за Рилския манастир ще бъдат премахнати, ако собствениците нямат разрешение за поставянето им от пътната агенция, предаде БНР.

Експерти на областното Пътно управление в Кюстендил са направили проверка на място за такива рекламно-насочващи към заведения около Рилската обител табели, табла, пана, фирмени знаци и др. Има ги поставени при отбивки, при пътни знаци, дори и по дърветата край пътя. Собствениците на заведения трябва да имат разрешително, като плащат наем от около 300 лева за година - според наетата квадратура.

Да бъдат премахнати такива табели претендират и самите монаси - заради естетиката и лошия вкус, не може около манастира да изобилстват текстове, които създават кръчмарска атмосфера и настроение.

Не се оказаха обаче верни коментари по Рилското корито, че от манастира въвели такса от 40 лева за поставяне на табели, указващи разположението и менюто на заведения в непосредствена близост.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов