Избрани Новини

Финалният акорд на джаз фестивала бе забит от "Мънго Джери блус бенд”

20-то издание на Международния джаз фестивал в Банско вече е в историята

20-то издание на Международния джаз фестивал в Банско вече е в историята. Хиляди любители на тази музика дълго ще помнят юбилейното издание, събрало на една сцена световно известни музиканти от страната и чужбина, разнообразни по стил и темперамент, оставили с изпълненията си частица от себе си в Банско.
Честта да забие последният акорд бе поверена на обичаната от поколения банда „Мънго Джери блус бенд”. Хилядите почитатели на групата, изпълнили площада и прилежащите му пространства, припяваха любимите си парчета и танцуваха безспир. Енергичният Рей Дорсет – основател на групата „Мънго Джери”, през цялото време на свали усмивката от лицето си. Усмивка, която дълго ще помнят верните му почитатели.
Освен легендарната група, в последната фестивална джаз вечер на сцената в Банско излязоха още Пати Остин, Петър Салчев и „Октет Пловдив”. Американската джаз и соул певица Пати Остин, с безупречния си глас и вродена музикалност, посвети изпълненията си на 100-годишнината от рождението на великата Ела Фицджералд. Певицата изпълни песни от репертоара на Ела, разкривайки интересни факти около тях.
“Банско вече се наложи като фестивална столица на България доста отдавна и продължаваме в тази посока, защото се оказа, че действително фестивалите привличат туристи от страната и Европа, и пълнят града ни. Данните ни до този момент показват ръст от 12% на реализираните нощувки спрямо миналата година. Положителната тенденция за увеличение на броя на туристите над 10 % всяко лято се запазва, като малко отрасли и градове в страната могат да се похвалят с подобен растеж. До края на летния сезон ни очакват още два любими музикални формата – Банско Опера Фест и Банско Балкан Фест, с които успяваме да задоволим всички вкусове и предпочитания. А през месец ноември традиционно ще бъдем домакини и съорганизатори на Международния фестивал на планинарското кино, единствен по рода си на Балканите”, коментира кметът на Банско Георги Икономов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)