Избрани Новини

От Самоков настояват за спешен ремонт на пътя към Дупница

Отсечката е крайно натоварена в летния сезон

Жителите на Самоков се заканват, че ще подновят протестите заради окаяното състояние на пътя към Дупница, ако не започне ремонт на участъка през есента. Хората са притеснени, че от Агенция "Пътната инфраструктура" обявяват вече за трети път процедура за избор на изпълнител на рехабилитацията, но все още не е ясно кога ще започне цялостното преасфалтиране. В същото време проблемната отсечка е изключително натоварена и през летните месеци.

Заради неравностите по настилката и тесните платна пътят между Самоков и Дупница от години е 30-километрово препятствие, което често завърша с тежки инцидетни.

БНТ- "Вие как пътувате оттук?"

"Ами много лошо, всъщност даже непрекъснато си правя колата, тъй като тези дупки..., а и е много опасно заради тировете, които наистина много трудно се разминават."

"Няма такъв път, който да няма никакво обозначение отстрани, да няма някаква аварийна лента, тук е толкова оживено заради всички тези тирове, които отиват за Кулата."

След серия от протести пътят все пак беше закърпен. В момента дупките са запълнени, но шофьорите настояват за цялостен ремонт. В Общината често получават сигнали за опасния участък, заради което очакват ремонтът в най-скоро време.

Владимир Георгиев - кмет на Самоков:
"Наистина се надявам в рамките на поне една година този път да бъде реализиран, защото той е много важен, не само връзка със "Струма", с "Тракия", но вече и "Люлин" с "Тракия" и трафикът на всички тирове минава оттук и пътят е в окаяно състояние в настоящия момент."

Oт Агенция "Пътна инфраструктура" обясниха, че от началото на август вече тече процедура по избор на изпълнители за ремонта. Тя е отворена до 11 септември, след което той ще бъде изпълнен. Общата му стойност е над 22 милиона лева без ДДС и ще се реализира с еврoпейски средства по ОП "Региони в растеж".



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)