Избрани Новини

Планински аптечки лекуват рани на туристите в Беласица

Новините

21-08-2017, 11:59

Снимка:

ПП "Беласица"

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Млад планинар" постави горска аптечка на заслон "Халката" в Беласица

Разположени са по 5 планински маршрута

Дирекция на Природен парк "Беласица" към Изпълнителна агенция по горите постави пет аптечки на територията на парка. Те са изработени и предоставени от екипа на фирма Шнайдер Електрик България чрез Фондация „ЕкоОбщност“.

Местата, на които те са поставени, са разположени по маршрутите от гр. Петрич към билото на планина Беласица в района на „Халката“; от гр. Петрич към вр. Конгур през „Папреница“; от гр. Петрич към вр. Конгур през х. Конгур; от с. Самуилово към вр. Радомир през „Лопово“, и от с. Скрът към вр. Тумба след местността „Щаба“.
В поставянето на аптечките взеха участие местни доброволци от Сдружение „Млад планинар“ (Млад планинар) , студенти от Лесотехнически университет гр. София ( Васил Бисерков , Евгени Мицков, Sonya Cholakova) и къща за гости „Янкиш“ (Valio Yankish).
Материалите за оказване на първа помощ по време на преход по 5-те маршрута ще помогнат на туристи в нужда - в случай на навяхване или нараняване, за да могат да се придвижат до най-близкото населено място. От парка се надяват, че подобно на ентусиазма на доброволците, участвали в поставянето им, туристите в парка също ще посрещнат аптечките с радост и ще имат грижа да бъдат опазени от вандализъм или ползване не по предназначение, за да могат консумативите в тях да помагат при оказване на първа помощ на пострадали в планината.
Общо за страната Шнайдер Електрик България е осигурила 21 аптечки, които освен на територията на Природен парк „Беласица“, са поставени и в парковете Странджа, Витоша и Врачански Балкан.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов