Избрани Новини

В Кюстендил се извършват внезапни проверки на откритите плувни басейни

Филтриращи системи и спасители са част от условията за експлоатация

Комисия по водноспасителна дейност и обезопасяване на водните площи е назначена със заповед от кмета на Община Кюстендил. Задачите, които изпълнява, мога да разделя на три типа: превантивни, разрешителни и контролни. Първите са проверки, относно готовността на плувните басейни за работа през летния сезон. Разрешителните са свързани с подготовката и издаването на заповеди от страна на кмета за разрешаване експлоатацията на изрядните плувни басейни и разбира се, се извършват контролни, периодични проверки на басейните и другите водни площи по отношение спазването на разпоредбите.

За 2017-та година са издадени пет броя заповеди за разрешение експлоатацията на изрядните плувни басейни на територията на Община Кюстендил като това са плувен комплекс „Плажна фиеста“ в квартал „Могилата”, плувен комплекс „Зона спорт“, квартал „Запад“, Общински плувен комплекс, плувен басейн в комплекс „Рай“, село Жиленци и плувен комплекс „Джада“ в село Слокощица.

Плувните басейни, които се използват за къпане и плуване подлежат на максимално обезопасяване, за което е необходимо осигуряване на спасителни постове, договор със здравно заведение или медицинско лице, филтриращи системи, съблекални, санитарни възли и много други, за които комисията следи и извършва контролна дейност.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов