Избрани Новини

Всеки месец - лекции за родители в Община Благоевград

Мисия

23-08-2017, 12:42

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ниската раждаемост закрива паралелки в Благоевградско

Темата на утрешната среща е "Първи грижи за новороденото"

Община Благоевград стартира кампания за провеждане на поредица от лекции и беседи, насочени към бъдещи и настоящи родители с деца до 3 годишна възраст. Срещите ще бъдат водени от специалисти и са напълно безплатни и достъпни за всички родители. Целта е родителите да получат ценна информация и практически съвети за отглеждането на своите деца. Те  ще се провеждат всеки месец в зала № 5 на Община Благоевград.  Информация за провеждането им ще се обявява предварително на интернет страницата на Община Благоевград и фейсбук страницата на Общностен център „Ранно детско развитие“. Не е необходимо предварително записване.
Първата дискусия ще се проведе  на 24 август (четвъртък) от 10:00 часа в зала №5 на Община Благоевград.  Предстоящата лекция е под надслов  "Първи грижи за новороденото", с подтема „Кърменето“ и основен лектор д-р Славова - педиатър. 
В рамките на един час родителите ще могат да получат консултации по важни за тях въпроси, свързани с отглеждането на най-малките.   
Срещите за бъдещи и настоящи родители са инициатива на Общностен център „Ранно детско развитие“, създаден и функциониращ в изпълнение на проект  „Услуги за ранно детско развитие в Община Благоевград” на Община Благоевград. Проектът се осъществява по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014–2020 г., процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.004 „Услуги за ранно детско развитие “ с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд.
Реализирането на проекта е част от следваната политика на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов за осигуряване на грижи за децата на Благоевград и техните родители.
Срещите са част от предвидените дейности по предоставяне на услугата „Предоставяне на психологическа подкрепа и консултиране на бъдещи и настоящи родители за формиране и развитие на родителски умения“.
С реализирането на проекта се цели увеличаване на готовността на децата и мотивацията им за равен старт в училище.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)