Избрани Новини

Евакуираха жителите на Ощава и Сенокос

Втори хеликоптер идва да гаси пожара в Кресна

На брифинга пред медиите тази сутрин вътрешният министър Радев заяви, че село Стара Кресна е било под голяма опасност през нощта, съобщи БНТ. Пожарникарите са успели да го овладеят, но нови огнища са разпалени тази сутрин в района на село Ощава, като засега огнеборците се справят със стихията. Основното огнище е локализирано от двете страни.

Досега са изгорели 700 дка иглолистни и широколистни гори, както и тревисти площи, съобщиха от пожарната. На място ще се борят 520 пожарникари и военни. Има два хеликоптера, вторият ще пристигнве скоро.

Жителите на с. Ощава и Сенокос са евакуирани. Ще могат да се върнат организирано до къщите си, за да нахранят животните си. Къщите им се пазят от полиция заради вандали.

Министър Радев призова по-младите с близки и роднини тук да се свържат с тях, за да ги помолят да напуснат къщите си, ако са още в тях, защото опасността не е преминала. Гл. комисар Николай Николов заяви, че се прави всичко възможно пожарът да се загази днес. Електрозахранването не е възстановено.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи:
"Пожарът е локализиран от две страни, но продължаваме да се притесняваме. Това е Стара Кресна да не се разпространи пожара към парка Пирин. Имаме четири булдозера, единият хеликоптер вече работи. Главтният секретар ми предаде, че няма опасност за къщите."


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)